Kempler & EMDR

Kempler

En del af min virksomhed bygger på uddannelsen som familieterapeut ved Kempler Instituttet, som jeg fortsat samarbejder med som konsulent og terapeut. Instituttet er grundlagt af blandt andet den kendte, danske familieterapeut Jesper Juul.

Jeg underviser på Jesper Juuls uddannelser i Tyskland og Østrig.

Kempler Instituttet har specialiseret sig i familierådgivning og familieterapi, og bygger på den amerikanske terapeut Walter Kemplers ideer.

Udgangspunktet for Kempler Instituttets arbejde er den oplevelsesorienterede og eksistentielle psykologi og psykoterapi. Det vil sige, vi har en tro på, at det enkelte menneske selv er unikt og skal forholde sig nuanceret til sit liv. Dels ved at ændre det, som kan ændres, og ved at håndtere det, som ikke kan ændres på en så mangfoldig og tilfredsstillende måde, som muligt.

Læs mere om Kempler Instituttet

EMDR

Udover min baggrund som cand. psych. er jeg autoriseret til at arbejde med EMDR.

EMDR står for ”Eye Movement Desensitization and Processing”. Metoden er velegnet overfor stærkt traumatiserede klienter.

EMDR kobler krop og psyke gennem fysiske stimuli (øjenbevægelser) i kombination med den kognitive og samtalebaserede del af terapien.

Fastholdt i nuet
De fysiske stimuli, at traumet ikke får overhånd, når terapien aktiverer det. Klienten mister aldrig fornemmelsen af sig selv, men bliver fastholdt i nuet, på trods af mindet om de voldsomt traumatiske begivenheder fra fortiden.

Nogle neurologiske undersøgelser har påvist, at hjernens selvregulerende og selvhelbredende funktion bliver genskabt eller genaktiveret, bl.a. ved hjælp af disse stimuli.

Den væsentligste gevinst er dog, at klienten kan bearbejde traumet uden at risikerer at blive gen-traumatiseret.

Læs mere om EMDR